december 18, 2024

Foto: Benita Marcussen
Bag dansk gastronomis succes står dygtige råvareproducenter, som nu får deres egen hæderspris. Årets Wiuff skal sætte fokus på dem, der skaber fundamentet for gode måltider.
Af redaktionen
Den nye pris er skabt af Brancheforeningen for Lokale Fødevarer i Danmark i samarbejde med HORESTA og lanceres officielt den 14. januar 2025 på Svogerslev Kro.
Her vil Søren Wiuff, der har lagt navn til prisen, blive hædret for sin markante indsats for dansk råvarekultur gennem fire årtier. Det skriver HORESTA.
Prisen skal være en anerkendelse af lokale producenter og deres betydning for gastronomiens udvikling.
Køkkenchefer kan årligt indstille producenter, hvorefter en komité vælger vinderen. Formålet er at inspirere til bæredygtige løsninger og hylde de ildsjæle, der skubber grænserne for dansk fødevareproduktion.
Related Articles
Dalle Valle og Café A sparer et tocifret millionbeløb på egen grossist
Ledelsen sammenlignede større grossister og fik en masse priser. Til sidst gik de solo, og det var en kæmpesucces - ifølge direktøren. Men du skal have en vareomsætning på over 40 mio. kr. årligt, ellers dur modellen ikke, lyder det. Af Ebbe Fischer ”Vi havde som plan...
Demeter-godkendelsen fejrer 100 år: En milepæl for biodynamisk landbrug, som møder voksende efterspørgsel fra forbrugerne
I år fejrer den danske Demeter-ordning (det biodynamiske landbrug) sit 100-års jubilæum, en skelsættende begivenhed for bæredygtigt landbrug og fødevareproduktion. Ordningen, der blev introduceret for at fremme biodynamiske principper og beskytte jorden mod...
Slotskoncept begejstrer
Rabarbergaarden på Frederiksborg Slot rammer den rent med sit fokus på lokale råvarer, ifølge landsdækkende avis. Af redaktionen/ef Når man serverer frokost på et af landets flotteste slotte - hvis ikke dét flotteste - så forpligter det. Og mens andre...