Hotelkapaciteten vokser langt hurtigere i Danmark end i resten af Norden

december 23, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Skybaren på Scandic CPH Strandpark er åben for alle. Foto: Scandic Hotels

Alle nordiske lande oplever en solid stigning i hotelkapaciteten, men det går stærkere i Danmark, og hotellerne åbner sig ud mod byerne med caféer, barer og restauranter.

 

Af redaktionen/ef

Siden 2017 er hotelkapaciteten i Danmark vokset fra 46.018 til 59.325 værelser i 2024 – en stigning på 29 pct.

Til sammenligning er hotelkapaciteten i samme periode steget med 15 pct. i Sverige, 13 pct. i Norge og 10 pct. i Finland. Det viser en brancherapport udarbejdet af HORESTA, som afdækker udviklingen i hotel- og restaurationsbranchen de seneste år.

Ifølge Jonas Kjær, cheføkonom i HORESTA, er udviklingen et resultat af de seneste års markante hotelbyggerier – for Danmarks vedkommende særligt i Hovedstadsområdet.

”Udviklingen er et udtryk for branchens tro på, at der ligger et yderligere potentiale i dansk turisme. Derfor har vi de sidste par år set mange spændende nye koncepter og hoteller blive etableret. Som nation er vi hurtigt kommet tilbage – og endda overgået – niveauet af turister fra før pandemien,” siger Jonas Kjær.

Trenden er, at hotellerne holder restauranter, barer og caféer åbne for alle og markedsfører dem bredt.

Deli News har talt med Scandic-direktør om kædens tilgang på feltet:

Scandic-direktør: Sådan åbner vi os ud mod byerne

 

Related Articles

Scandic-direktør: Sådan åbner vi os ud mod byerne

Scandic-direktør: Sådan åbner vi os ud mod byerne

Et hotel er ikke længere bare et hotel - mange ønsker i langt højere grad at være en del af byen. Det kan nemlig ses på bundlinjen. Deli News har talt med en ansvarlig om kædens tilgang. Af Ebbe Fischer F&B direktør i Scandic, Karsten Felvang Nielsen, fortæller...

Scandic outsourcer restauranter og caféer

Scandic outsourcer restauranter og caféer

Espresso House og Capa er blandt de nye partnere, og fremover vil vi se flere hoteller outsource sine caféer og restauranter, lyder det fra en ekspert. Af Ebbe Fischer Scandic driver stadig de fleste restauranter og caféer selv, men en række er nu outsourcet til nøje...