december 24, 2024
Den moderne fortolkning af det ældgamle levantiske køkken er en global trend, som nu også kan mærkes i hovedstaden.
Af redaktionen/ef
Levanten er det gamle ord for det område, der i dag udgøres af Israel, Syrien, Libanon og Jordan.
Og den engelsk-israelske stjernekok Yotam Ottolenghi og hans jødisk-arabiske køkken har gået sin sejrsgang i Vestens mange køkkener. Nu ser man det ved den nye restaurant ’Levantin’, der har ansatte fra stort set hele Levanten. Det skriver Berlingske.
Køkkenet har ligheder med egyptisk køkken, nordafrikanske retter og osmanniske retter.
Det er især kendt for sine meze-spredninger af varme og kolde retter, f.eks. medames, hummus, tabbouleh og baba ghanoush. Typisk ledsaget af brød.
”Levanten er ikke molekylærkøkken, men tilsmagningen og tilberedningen var knivskarp, og netop i det tilfælde bliver det enkle indimellem stor kogekunst, præcis på samme måde som på et godt italiensk trattoria,” skriver Berlingskes anmelder og kvitterer med en god bedømmelse af Levantin i København.
Related Articles
Kaffeforbruget falder, men folk drikker for flere penge
HØJ BETALINGSVILLIGHED: Formanden for BKT – Brancheforeningen for Kaffe og Te – fortæller her om kaffemarkedet og om en markant udvikling mod dyrere kopper. Folk vil nemlig gerne betale høje priser på caféer, restauranter og mikrobutikker. Især hvis én særlig faktor...
Svindel med coronamidler giver fængsel og millionbøde
Ejerne af en restaurant i Ringsted er dømt for skattesnyd og bedrageri med coronamidler. De får nu en hård straf. Af redaktionen/ef Straffen for at snyde stort med coronamidler giver nu betinget fængsel og millionbøde. To restaurantejere angav uretmæssigt en...
Første Clever-café er nu åben
Clever udfordrer motorvejens traditionelle madkultur med et nyt cafékoncept. Lynladestationen i Aabenraa er den første af en planlagt række. Af redaktionen/ef “Alt for længe har mad på motorvejen været af tvivlsom kvalitet. Det vil vi ændre med vores caféer. Vi gør op...