december 25, 2024
Fødevaregrossist Dagrofa overtager d. 1. januar 2025 rettighederne til Den Danske Spiseguide, som har anmeldt og kåret danske restauranter siden 1978. Guiden er kendt for sin objektive og anonyme tilgang, og stifter Bent Christensen fortsætter som frontfigur. Dagrofa overtager guiden for at få en større bid af det professionelle marked.
Af Ebbe Fischer
Guiden er grundlagt af Bent Christensen, som fortsat vil føre traditionerne videre.
“Vores styrke er den systematiske, gentagne og totalt anonyme bedømmelse af en restaurant. Vi vurderer en restaurant på baggrund af flere besøg og i modsætning til anmeldere i aviser og magasiner, har vi ikke det formål med besøget, at det skal munde ud i en læseværdig og spændende artikel,” siger Bent Christensen, ifølge en pressemeddelelse.
Fond skal styre guiden
Dagrofa etablerer en fond til at videreføre spiseguiden og planlægger at digitalisere guiden for at styrke sin relevans i restaurationsbranchen.
Blandt restauratører og køkkenchefer er der bred anerkendelse og respekt for Den danske Spiseguides anonyme og kvalificerede bedømmelse. Det er en blåstempling, som teamet bag guiden er meget glade for og stolte af, ifølge pressemeddelelsen.
Dagrofa ønsker større markedsandele
Koncernchef i Dagrofa, Tomas Pietrangeli, ser overtagelsen som en mulighed for at støtte gastronomiens udvikling og skabe værdi for branchens professionelle aktører.
“I Dagrofa vil vi gerne være omdrejningspunktet for de bedste madoplevelser. Vi ønsker at vinde mere af det professionelle marked, og på den baggrund vil vi også gerne sikre Den danske Spiseguides fortsatte virke som en aktiv og seriøs guide inden for det danske gastronomi- og restaurantunivers. Jeg er utrolig glad for, at vi sammen med Bent kan fortsætte spiseguiden som et samlepunkt for branchen og samtidig se ind i en digital videreudvikling,” siger koncernchefen.
Related Articles
Husk at køl fisken ned – restauratør fik bøde på 20.000 kr. ved kontrolbesøg
Restaurant Søgaarden i Sunds fik en over nallerne – i kontrolrapporten står, at bøden er givet, da man har registreret fisk med for høj temperatur. Ejeren hævder, at en køler lige var gået ned. Af redaktionen/ef Kontrollanterne kasserede et kilo fisk ved...
Levantens køkken trender også i København
Den moderne fortolkning af det ældgamle levantiske køkken er en global trend, som nu også kan mærkes i hovedstaden. Af redaktionen/ef Levanten er det gamle ord for det område, der i dag udgøres af Israel, Syrien, Libanon og Jordan. Og den engelsk-israelske...
Din storytelling skal gøres konkret – og forbrugerne vil elske det
Når der er styr på fortællingen, kan man som café og restaurant tage høje priser for sin kaffe (og andre produkter). Certificering er en oplagt vej, men pas på, advarer en ekspert, for der er stor forskel på certificeringer, og kaffedrikkerne kommer til at spørge til...