Husk at køl fisken ned – restauratør fik bøde på 20.000 kr. ved kontrolbesøg

december 30, 2024

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Arkivfoto

Restaurant Søgaarden i Sunds fik en over nallerne – i kontrolrapporten står, at bøden er givet, da man har registreret fisk med for høj temperatur. Ejeren hævder, at en køler lige var gået ned.

 

Af redaktionen/ef

Kontrollanterne kasserede et kilo fisk ved besøget.

Og efter Fødevarestyrelsens kontrol har restauranten modtaget en bøde på 20.000 kroner og en sur smiley, som virksomheden skal skilte med ved indgangen. Det skriver TV MIDTVEST.

”Vi er i chok over det her,” siger ejer Kristian Jensen til TV-stationen.

”Vi har en køler, der er gået ned, og det opdager vi først, da kontrollanten kom på besøg. Det var ikke, fordi vi havde tænkt os at bruge de fødevarer. Det er ikke vores hovedkøler, forklarer han.

Ifølge Kristian Jensen er det held i uheld, at det netop var kontrollanten fra Fødevarestyrelsen, der opdagede køleskabet.

”Det kunne være sket dagen efter, hvor vi så selv ville have opdaget det,” siger han og agiterer for, at det er et øjebliksbillede, der ikke burde straffes hårdt.

 

Related Articles

Dagrofa overtager kendt spiseguide

Dagrofa overtager kendt spiseguide

Fødevaregrossist Dagrofa overtager d. 1. januar 2025 rettighederne til Den Danske Spiseguide, som har anmeldt og kåret danske restauranter siden 1978.  Guiden er kendt for sin objektive og anonyme tilgang, og stifter Bent Christensen fortsætter som frontfigur. Dagrofa...

Levantens køkken trender også i København

Levantens køkken trender også i København

Den moderne fortolkning af det ældgamle levantiske køkken er en global trend, som nu også kan mærkes i hovedstaden.   Af redaktionen/ef Levanten er det gamle ord for det område, der i dag udgøres af Israel, Syrien, Libanon og Jordan. Og den engelsk-israelske...

Din storytelling skal gøres konkret – og forbrugerne vil elske det

Din storytelling skal gøres konkret – og forbrugerne vil elske det

Når der er styr på fortællingen, kan man som café og restaurant tage høje priser for sin kaffe (og andre produkter). Certificering er en oplagt vej, men pas på, advarer en ekspert, for der er stor forskel på certificeringer, og kaffedrikkerne kommer til at spørge til...