januar 3, 2025
Branchedirektør peger på stigende omkostninger, digitalisering og mangel på kvalificeret arbejdskraft som de største udfordringer i 2025.
Af redaktionen
Konstitueret administrerende direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind, fremhæver, at hotel- og restaurationsbranchen står over for høje udgifter til råvarer, energi og lønninger, som presser virksomhedernes bundlinje. Det skriver horesta.dk.
Jeppe Møller-Herskind ser et stort behov for mere international arbejdskraft og bedre rekruttering til erhvervsuddannelserne, hvilket skal sikre væksten. Han tilføjer, at bæredygtighed og digitalisering er nøglefokusområder, men de kræver investeringer, som mange virksomheder mangler kapital til.
Mens omsætningen i branchens er høj, er økonomien i branchen desuden stadig præget af store forskelle, hvilket kalder på politisk opbakning til en langsigtet løsning lyder det. Her vil Horesta i 2025 bl.a. arbejde for momsligestilling og yderligere styrkelse af Danmark som kulinarisk destination.
Kilde: HORESTA
Related Articles
Husk at køl fisken ned – restauratør fik bøde på 20.000 kr. ved kontrolbesøg
Restaurant Søgaarden i Sunds fik en over nallerne – i kontrolrapporten står, at bøden er givet, da man har registreret fisk med for høj temperatur. Ejeren hævder, at en køler lige var gået ned. Af redaktionen/ef Kontrollanterne kasserede et kilo fisk ved...
Dagrofa overtager kendt spiseguide
Fødevaregrossist Dagrofa overtager d. 1. januar 2025 rettighederne til Den Danske Spiseguide, som har anmeldt og kåret danske restauranter siden 1978. Guiden er kendt for sin objektive og anonyme tilgang, og stifter Bent Christensen fortsætter som frontfigur. Dagrofa...
Levantens køkken trender også i København
Den moderne fortolkning af det ældgamle levantiske køkken er en global trend, som nu også kan mærkes i hovedstaden. Af redaktionen/ef Levanten er det gamle ord for det område, der i dag udgøres af Israel, Syrien, Libanon og Jordan. Og den engelsk-israelske...