HORESTA: Høje omkostninger og mangel på arbejdskraft vil præge 2025

januar 3, 2025

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: Ozan Culha

Branchedirektør peger på stigende omkostninger, digitalisering og mangel på kvalificeret arbejdskraft som de største udfordringer i 2025.

 

Af redaktionen

Konstitueret administrerende direktør i HORESTA, Jeppe Møller-Herskind, fremhæver, at hotel- og restaurationsbranchen står over for høje udgifter til råvarer, energi og lønninger, som presser virksomhedernes bundlinje. Det skriver horesta.dk.

Jeppe Møller-Herskind ser et stort behov for mere international arbejdskraft og bedre rekruttering til erhvervsuddannelserne, hvilket skal sikre væksten. Han tilføjer, at bæredygtighed og digitalisering er nøglefokusområder, men de kræver investeringer, som mange virksomheder mangler kapital til.

Mens omsætningen i branchens er høj, er økonomien i branchen desuden stadig præget af store forskelle, hvilket kalder på politisk opbakning til en langsigtet løsning lyder det. Her vil Horesta i 2025 bl.a. arbejde for momsligestilling og yderligere styrkelse af Danmark som kulinarisk destination.

Kilde: HORESTA

 

HORESTA i hårdt angreb på bankerne – pantebreve er en mulighed

Related Articles

Dagrofa overtager kendt spiseguide

Dagrofa overtager kendt spiseguide

Fødevaregrossist Dagrofa overtager d. 1. januar 2025 rettighederne til Den Danske Spiseguide, som har anmeldt og kåret danske restauranter siden 1978.  Guiden er kendt for sin objektive og anonyme tilgang, og stifter Bent Christensen fortsætter som frontfigur. Dagrofa...

Levantens køkken trender også i København

Levantens køkken trender også i København

Den moderne fortolkning af det ældgamle levantiske køkken er en global trend, som nu også kan mærkes i hovedstaden.   Af redaktionen/ef Levanten er det gamle ord for det område, der i dag udgøres af Israel, Syrien, Libanon og Jordan. Og den engelsk-israelske...