”Vi er stærke nok til selv at køre konceptet”

januar 22, 2025

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Chief Experience Officer i Clever, Mette Nøhr. Foto: Clever

Da Clever besluttede at åbne caféer på deres store ladestationer, var det på tegnebrættet at hente 7-Eleven eller en anden ekstern aktør ind. Men man valgte at køre med eget koncept for bl.a. at have styr på leverandørerne. Barren er nemlig sat højt.

Af Ebbe Fischer

”Hvis vi outsourcer det til en aktør, som klarer det hele, så er det jo også deres leverandørliste, der kommer på. Og her er det vigtigt for os, at vi f.eks. har mulighed for at få en særlig god kaffe ind.”

Sådan siger Chief Experience Officer i Clever, Mette Nøhr, til Deli News i forbindelse af åbningen af den første Clever-café i Aabenraa, mens mange flere er på tegnebrættet.

Hun uddyber konceptet:

”Vi skiller os ud fra tankstationer ved at have et meget stærkt fokus på bæredygtighed og økologi. Vi har udviklet et mad- og drikkekoncept med produkter som CO₂-neutral kaffe fra Slow Forest Coffee og økologiske Clever Toasts med danske råvarer som skinke fra ’Spis Min Gris’. Hele konceptet håndteres internt, da vi mener, Clever er stærke nok til ikke at outsource det.”

Som leverandør til elbiler er bæredygtighed en naturlig kerneværdi for Clever, og det skal man meget gerne kunne mærke i caféen, mens bundlinjen på caféerne isoleret set ikke er så vigtig. Det handler om branding og økologi.

”Vi træffer beslutninger om leverandører baseret på økologi, fælles værdier og medarbejdertrivsel,” siger Mette Nøhr.

Hun forklarer, at den daglige drift dog er outsourcet.

”Driften af caféerne varetages af FOOD by Coor, der specialiserer sig i kantinedrift og har et stærkt ESG-fokus. Men vi har fået indføjet i kontrakten, at vi selv kan vælge leverandører, så vi ikke ’kun’ bruger deres,” siger Mette Nøhr.

 

Læs mere om konceptet på Deli:

En lang række specielle Clever-caféer på vej

Related Articles

Danmark vinder sølv i stor kokkekonkurrence

Danmark vinder sølv i stor kokkekonkurrence

Danmark blev slået af Frankrig i Bocuse d'Or, hvor 24 lande konkurrerede. Sverige blev nummer tre.   Af Ebbe Fischer Danmark med kokken Sebastian Holberg Svendsgaard i spidsen vinder sølv ved det uofficielle verdensmesterskab i kokkekunst, Bocuse d’Or d. 27....

En lang række specielle Clever-caféer på vej

En lang række specielle Clever-caféer på vej

Clever fokuserer på egne caféer med eget koncept og har åbnet den første i Aabenraa, mens Odense og Kolding er på tegnebrættet. Og Clever planlægger flere på en række store stationer med mindst 20 lynladepunkter. Det handler om at gøre det hyggeligt at lade - og om at...