januar 23, 2025
Acceleratorprogrammet Morgendagens Madtalenter lancerer et advisory board bestående af unge madiværksættere, der skal dele erfaringer og fungere som rollemodeller for andre unge talenter.
Af Ebbe Fischer
Som svar på den udfordrende start for unge iværksættere inden for gastronomi og fødevarer lanceres nu et nyt advisory board som en del af projektet Morgendagens Madtalenter. Det fremgår af en pressemeddelelse.
Advisory boardet består af unge madiværksættere, kokke, tjenere, slagtere og konditorer, der har gjort sig bemærket inden for feltet. Deres mission er at skabe et stærkt netværk, der kan fungere som en livline i en branche, der er præget af høje krav og en ofte usikker opstart.
Artiklen fortsætter længere nede
Idéudvikling med andre unge
Oskar Mathiassen er medlem af advisory boardet og til daglig tjener på Hotel og Restaurant Fru Larsen.
“Det bedste ved mit arbejde er at være vært for glade gæster og skabe gode oplevelser, men det kræver mod og inspiration at udvikle sig i branchen. For mig er Morgendagens Madtalenter en fantastisk mulighed for at dele erfaringer og få nye idéer sammen med andre, der brænder for mad og værtskab,“ siger han.
Netværk er nøglen til succes
Det er ellers ikke fordi, at de unge mangler blod på tanden, når det kommer til iværksætteri. En undersøgelse fra Dansk Erhverv viser, at hele 29% af de unge i aldersgruppen 18-29 år peger på, at de ikke mener at have de nødvendige kompetencer til at starte egen virksomhed. Samtidig svarer 25%, at de ikke kan overskue, hvordan de skal komme i gang.
På trods af disse barrierer viser undersøgelsen, at 67% af de unge, der starter virksomhed, gør det gennem deres netværk, mens kun 8% har kendskab til iværksætteri gennem deres ungdomsuddannelse.
Projektchef for Morgendagens Madtalenter, Katja Seerup Clausen, udtaler:
”Netværk og sparring er afgørende for at skabe en bæredygtig fremtid for gastronomiske iværksættere. Med advisory boardet sætter vi unge i spidsen for at hjælpe hinanden og give nye talenter de redskaber, de har brug for til at lykkes. Vi er sikre på, at dette initiativ vil have en positiv indvirkning på hele branchens udvikling.“
Advisory boardet består af:
- Christina Ivang, konditor, La Glace
- Elisabeth Madsen, kok, Falsled Kro, Var med til at vinde guld ved Bocuse d’Or 2023
- Emily Rindal, souschef, Restaurant Vie
- Ida Schellerup Andersen, slagter, vinder af Slagterprisen 2024
- Karen Bech, sous-chef, Restaurant Maison, vinder af DM i paté en croute
- Mia Maja Frederiksen, kok, Restaurant Vie
- Magnus Ravnbo, kokkelev, Restaurant Liefferoy, vinder af Kokkenes Kokketalent 2024 og på kokkelandsholdet
- My Skovgaard, gartner og ejer af jordbruget Jordfryd
- Oskar Mathiassen, tjener, Fru Larsen
- Emilie Qvist Kjærgaard, kok og tidligere ejer af Restaurant Medvind
- Simon Basballe, tidligere kok på Restaurant Lyst
- Boris Lunderskov, tidligere kok på Restaurant Kong Hans
Om: Morgendagens Madtalenter
Morgendagens Madtalenter et tre-årigt acceleratorprogram, der støtter unge madentreprenører i Danmark og hjælper dem med at udvikle og fastholde deres karriere i restaurationsbranchen.
Projektet blev lanceret med støtte fra Tuborgfondet og sigter mod at skabe et stærkt netværk og en platform, hvor unge talenter kan få adgang til sparring, mentorordninger og de nødvendige ressourcer til at realisere deres drømme om at starte egen virksomhed.
I løbet af programmet vil deltagerne få hands-on erfaringer, deltage i workshops og pop-up-restauranter samt opbygge et netværk med erfarne branchefolk.
Related Articles
Verdens bedste kok er dansk
Rasmus Munk fra Alchemist blev kåret til verdens bedste kok, og Eric Vildgaard fra Jordnær kom på en tredjeplads ved ’The Best Chef Awards’ i Dubai. Af redaktionen / ef ”Det havde jeg aldrig forestillet mig i mine vildeste drømme. Jeg er dybt rørt over, at så mange...
Københavnsk restaurantkæde åbner i fem DSC-shoppingcentre
Det københavnske madkoncept Poke & Sons udvider porteføljen af restauranter, og de har nøje udvalgt fem shoppingcentre som ramme for de nye åbninger. Shoppingcentre giver lokal forankring og adgang til et købestærkt publikum, lyder det. Af redaktionen...
Tuborgfondet giver 3,8 mio. kr. til unge madentreprenører
Food Organisation of Denmark (FOOD) har modtaget midler fra Tuborgfondet til at lancere det treårige pilotprojekt Morgendagens Madtalenter. Stjernekok bakker op. Af redaktionen Det innovative program skal støtte unge madentreprenører i Danmark og hjælpe dem med...