januar 28, 2025
Danmark blev slået af Frankrig i Bocuse d’Or, hvor 24 lande konkurrerede. Sverige blev nummer tre.
Af Ebbe Fischer
Danmark med kokken Sebastian Holberg Svendsgaard i spidsen vinder sølv ved det uofficielle verdensmesterskab i kokkekunst, Bocuse d’Or d. 27. januar 2025.
”Min drøm var en plads i top 3, så for mig er det en forløsning efter at have arbejdet med Bocuse d’Or-konkurrencen de sidste seks år,” siger Sebastian Holberg Svendsgaard til Berlingske.
Stor dansk historie
Sebastian Holberg Svendsgaard var assistent for Geraniums Ronni Mortensen, da denne vandt sølv i 2021.
Ligesom han var hjælper for både Brian Mark Hansen (Søllerød Kro) og Kenneth Hansen (Svinkløv Badehotel), da de vandt guld i henholdsvis 2023 og 2019.
Konkurrencen går ud på, at et hold – bestående af en kok, ungkok, også kaldt commis, og en coach – tilbereder en tallerkenservering og en fadservering fra bunden på 5 timer og 35 minutter.
Oplagt vinder
At Frankrig, som historisk set er det land, der har vundet flest gange, var tilbage på podiets øverste plads kom ikke som nogen overraskelse, eftersom konkurrencen i år som en særlig tribut til Paul Bocuse var ekstra frankofil. Det skriver Berlingskes madanmelder Søren Frank og forklarer:
”Der var for eksempel obligatorisk at bruge foie gras to gange på kødfadet, blandt andet i en butterdejsindbagt tourte, som er en ærkeklassisk fransk disciplin, som på forhånd havde voldt Sebastian Holberg en del problemer.”
Related Articles
”Vi er stærke nok til selv at køre konceptet”
Da Clever besluttede at åbne caféer på deres store ladestationer, var det på tegnebrættet at hente 7-Eleven eller en anden ekstern aktør ind. Men man valgte at køre med eget koncept for bl.a. at have styr på leverandørerne. Barren er nemlig sat højt. Af Ebbe Fischer...
En lang række specielle Clever-caféer på vej
Clever fokuserer på egne caféer med eget koncept og har åbnet den første i Aabenraa, mens Odense og Kolding er på tegnebrættet. Og Clever planlægger flere på en række store stationer med mindst 20 lynladepunkter. Det handler om at gøre det hyggeligt at lade - og om at...
Demeter-godkendelsen fejrer 100 år: En milepæl for biodynamisk landbrug, som møder voksende efterspørgsel fra forbrugerne
I år fejrer den danske Demeter-ordning (det biodynamiske landbrug) sit 100-års jubilæum, en skelsættende begivenhed for bæredygtigt landbrug og fødevareproduktion. Ordningen, der blev introduceret for at fremme biodynamiske principper og beskytte jorden mod...