januar 30, 2025
Siden Meyers i 2020 udformede en bæredygtighedsstrategi med konkrete målsætninger til 2025 og frem til 2030 har opgavens omfang overrasket. Det fortæller adm. direktør i Meyers, Jesper Wacherhausen, til Børsen.
Af redaktionen/ef
Meyers har reduceret CO2-aftrykket fra råvarer (scope 3) med 31 pct., hvilket var målsætningen, men har kun nået 11 pct. af reduktionerne i egne faciliteter (scope 1 og 2) på vej mod 2025-målene.
“De første 11 pct. har vi nået ved, at al vores strøm kører på vedvarende energi, og at størstedelen af vores biler er kommet over på el. Nu skal vi til at finde ud af, hvad vi mere kan skrue på for at nå reduktionsmålet og tilpasse det, så det flugter fuldstændigt med SBTI’s standarder,” siger Jesper Wacherhausen til Børsen.
Målet for 2030 om en halvering af råvarernes CO2-aftryk vurderes som udfordrende, især med stigende råvarepriser og usikre markedsforhold.
“Der er ikke nogen tvivl om, at det at nå 50 pct. (frem mod 2030, red.) bliver en stor opgave for os – og at de sidste procenter formentlig bliver lige så svære, hvis ikke sværere at hente end de første,” siger Jesper Wacherhausen.
Fokus hidtil har været på råvarer, som udgør 90 pct. af det samlede aftryk. Reduceringer i driften skal nu accelereres, bl.a. gennem energieffektivisering og bedre arbejdsgange.
Jesper Wacherhausen understreger, at bæredygtighed forbliver centralt for Meyers.
Related Articles
Kaffekæde benytter sig af ny lovgivning, der kan give unge fodfæste i branchen
Espresso House er en af de mange virksomheder i restaurantbranchen, som nu kan ansætte 13-15-årige til flere opgaver, efter nye regler trådte i kraft ved årsskiftet. Det gør en stor forskel, lyder det. Af redaktionen/ef De nye regler udvider mulighederne for,...
Pincho Nation åbner i Vejle – og mange flere er på vej
Den svenske franchisekæde Pincho Nation åbner sin sjette restaurant i Danmark – i Vejle. Direktøren mener, der er potentiale til mindst 25. Af Ebbe Fischer Konceptet har længe haft stor succes i USA: Du skal ikke bare spise, du skal opleve, og det skal være...
Danmark vinder sølv i stor kokkekonkurrence
Danmark blev slået af Frankrig i Bocuse d'Or, hvor 24 lande konkurrerede. Sverige blev nummer tre. Af Ebbe Fischer Danmark med kokken Sebastian Holberg Svendsgaard i spidsen vinder sølv ved det uofficielle verdensmesterskab i kokkekunst, Bocuse d’Or d. 27....