februar 1, 2025
Thor Andersen, partner i Mad & Kultur, peger på en række udviklinger, der ikke handler direkte om mad.
Af redaktionen/ef
Med et årligt samarbejde med over 160 stadeholdere og et bredt netværk – både nationalt og internationalt – har Thor Andersen opnået en unik indsigt i streetfood, festivalmad og event catering.
Han peger i et opslag på LinkedIn på en række tendenser, der viser, at streetfood i 2025 handler om meget mere end blot mad.
”Det er en fusion af innovation, oplevelser og bæredygtighed,” skriver Thor Andersen.
Artiklen fortsætter længere nede, læs her om Pagoden Foodtrucks:
Her er tendenserne, ifølge Thor Andersen:
- Bæredygtighed:
Bionedbrydelig emballage, lokale råvarer og zero-waste menuer bliver normen i takt med den voksende efterspørgsel på miljøvenlige løsninger. - Globale smagsfusioner:
Innovative kombinationer som kimchi-tacos og sushi-burritos skaber unikke fusioner, der bringer verdens køkkener sammen. - Hyperlokale specialiteter:
Der vil blive sat endnu mere fokus på lokale og regionale retter, som hylder autentiske traditioner. - Pop-up samarbejder:
Samarbejder mellem etablerede kokke og streetfood aktører resulterer i eksklusive limited edition-menuer, der giver madoplevelsen et ekstra pift. - Oplevelsesorienteret mad:
Instagram-værdige præsentationer, interaktive madstationer og temaindretninger løfter madoplevelsen langt ud over selve maden. - Streetfood hubs:
Centraliserede samlingspunkter, hvor flere stadeholdere mødes, tiltrækker gæster med autentisk variation og en livlig atmosfære. - Alkohol og streetfood:
Mad- og drikkesammensætninger, f.eks. tacos med margaritas eller bao buns med craft beer, bliver en integreret del af oplevelsen. - Sundhed i fokus:
Superfoods, glutenfri alternativer og lav-kalorie retter, samt smoothies med immunstyrkende ingredienser, får større opmærksomhed.
Related Articles
Roskilde Festivals nye hovedkvarter ligger i Musicon
En helt ny bydel er vokset frem på ryggen af Roskilde festival - Musicon. Chef for byudvikling og grøn omstilling i Roskilde Kommune fortæller her om projektet. Af Ebbe Fischer De kalder den Musicon, den nye bydel i Roskilde. Det er her, Roskilde Festival nu...
Festivalsæson: Fødevarestyrelsen vil holde særligt øje med madboder, foodtrucks og gadekøkkener
Myndighederne har indledt en række stikprøvekontroller med fokus på sommerens festivaler og markeder. Af redaktionen Sommeren er i fuld gang, og Fødevarestyrelsen tager nu på en række uanmeldte kontrolbesøg rundt i landet. Fokus er særligt på madboder,...
Dansk-indisk Samosa Chaat vinder EM i streetfood på Reffen
Folkenen bag amagerkanske The Flames stillede d. 8.-9. juni 2024 op til EM i streetfood - og vandt. Af redaktionen The Flames er en pakistansk-indisk restaurant på Højdevej 61 på Amager. Og nu er den også vinder af EM i streetfood på Reffen. Speciel vinderret Vinderen...