Sådan håndterer Pincho Nation drift, leverandører – og franchisemodel

februar 10, 2025

Happy people

Foto: Pincho Nations / Håkan Tiderman

Kæden bruger mange ressourcer på kultur og taler med leverandørerne om ESG-mål. Og så kom franchisemodellen som lidt af en tilfældighed.

Af Ebbe Fischer

Flemming Christoffersen, CEO i Pincho Nation Denmark, fortæller, at det i virkeligheden var lidt af et tilfælde, at den voksende Pincho Nation i sin tid blev en franchisemodel.
”Det startede med, at Frederik Mattson og Magnus Larsson (kædens svenske stiftere, red.) efter åbningen af den første Pinchos-restaurant i 2012 i Gøteborg blev kontaktet af en, som gerne ville være franchisetager. Og da den første franchisetager fik succes, gik det som dominobrikker – så ville en anden by også have det, og en til, og en til,” siger Flemming Christoffersen og tilføjer:
”Franchise er jo en vej til hurtigere ekspansion med stærk lokal forankring, og derfor er det en del af vores forretningsmodel. Men de åbnede ikke Pincho Nation med fokus på, at det skulle være et stort franchisedrevet koncept. De åbnede det, fordi de ville skabe en anderledes restaurantoplevelse. Og så ramte de et hul i markedet.”

Hvilke krav sætter I til jeres leverandører?
”Vi er nødt til at tage det alvorligt og blive endnu bedre til at stille krav til både leverandørerne og os selv. Jeg hilser den her ESG-pakke velkommen. Det er da lidt bureaukratisk, men det skiller måske også fårene fra bukkene. Vi siger ikke, at du ikke må komme med en diesellastvogn, men vi taler med leverandørerne om området – om de tager det alvorligt.
BC Catering, som er vores hovedleverandør, har nu en vognpark, som kører på el. Det synes jeg er positivt, og vi ser også på, hvor vores produkter kommer fra. Det duer jo ikke at få fløjet produkter ind i stor stil. ESG handler om, at vi alle tager vores del af ansvaret.”

Kan du nævne nogle fokusområder ved driften?
”Kultur. Vi bruger enormt mange ressourcer på kultur. Men det er ikke en vare, du bare køber – det er noget, du skaber. Kultur er også en tråd til people before business, for det er utrolig vigtigt at have en god kultur.
Home away from home er et parameter, mange bruger, men vi lægger vores sjæl i det. Vi har ansatte fra hele verden, så det er vigtigt, at de har et trygt sted at være.
Kultur er også helt lavpraktisk efter lukketid, når vi sidder og får en øl eller en sodavand og samler op på dagen. Det gør vi hver dag, og så finder vi ud af, om folk har det godt. Dybest set er det helt lavpraktisk at være åben og lyttende. Hvor er min kollega henne nu? Det skaber fundamentet for, hvordan medarbejderne har det,” forklarer Flemming Christoffersen.

Læs hele historien om Pincho Nation:

Pincho Nations-boss: Gæsten skal træde ind i en anden verden

Related Articles

Danske Slow skalerer – køber African Coffee Roasters

Danske Slow skalerer – køber African Coffee Roasters

Ved at bringe African Coffee Roasters ind i Slow skalerer man en særlig kaffemodel. Af Ebbe Fischer African Coffee Roasters har opbygget en unik forsyningskæde, der sikrer, at mere værdi forbliver dér, hvor kaffen dyrkes, hvilket støtter landmænd og lokale økonomier....

25-årig franchisetager med i Pincho Nation-fremstød

25-årig franchisetager med i Pincho Nation-fremstød

Til sommer åbner Pincho Nation også i Vejle, hvor 25-årige Ida Tøndering er franchisetager, mens allerede etablerede franchisetagere står bag den spritnye restaurant i Herning.   Af Ebbe Fischer Dermed begynder Pincho Nations franchisemodel for alvor at tage fart i...

Pincho Nation-boss: Gæsten skal træde ind i en anden verden

Pincho Nation-boss: Gæsten skal træde ind i en anden verden

Deli News har talt med Flemming Christoffersen, CEO i Pincho Nation Denmark, om den hastigt ekspanderende kædes forretningsmodel og fokusområder. En obligatorisk app indsamler værdifuld data, og indretningen skal skabe et helt andet univers. Af Ebbe Fischer Konceptet...