februar 11, 2025

Flemming Christophersen er CEO i Pincho Nation Denmark. Pressefoto
Deli News har talt med Flemming Christoffersen, CEO i Pincho Nation Denmark, om den hastigt ekspanderende kædes forretningsmodel og fokusområder. En obligatorisk app indsamler værdifuld data, og indretningen skal skabe et helt andet univers.
Af Ebbe Fischer
Konceptet blev udviklet i 2010 i Sverige, og det var mere ud fra app-tankegangen, som var ny dengang. Man sigtede ikke så meget mod et hul i markedet. Det var innovativt og attraktivt.
Sådan siger Flemming Christoffersen, som står i spidsen for en kæde med fart på. Han peger på, at man kommer med noget nyt.
”I forhold til hul i markedet er det lige så meget indretningen, der er konceptet,” siger han til Deli News.
Hvad er specielt ved jeres indretning?
”Vi har en meget farverig indretning. I de nyeste restauranter har vi to farvekoncepter: Det røde med Moulin Rouge-stemning og det grønne med en lidt mere jungle- og eksotisk stemning. Der er masser af detaljer at se på – alt fra lysekroner til dyr, fugle, spåkugler og små skulpturer. Vi har skabt et åndehul fra hverdagen med farver, fest og fantasi,” siger Flemming Christoffersen.
Artiklen fortsætter længere nede
En parallelverden
Flemming Christoffersen påpeger, at mange faktorer skal spille sammen for at skabe en god gæsteoplevelse – lige fra indretning over god mad til personalet.
”Det er kombinationen af alle faktorer, der bringer smil frem i mennesker,” siger han og uddyber:
”Gæsten skal træde ind i en anden verden, hvor man bliver mødt med smil og begejstring. De små retter på menuen er også med til at forstærke, at det er lidt mere end bare et almindeligt restaurantbesøg, og som gæst kan du vælge at smage flere retter fra forskellige verdensdele. Gæsten er også selv med til at styre oplevelsen, da alt bestilles via vores app, så de kan frit bestille, når det passer dem. App’en viser et menukort med billeder af retter og alle vores farverige cocktails. Det giver dig frihed, at du ikke hele tiden skal have kontakt med en tjener.”
Fra indgang til toilettet
Kundens oplevelse desuden skal starte ved indgangen og følge gæsten.
”Det er en totaloplevelse, fra du kommer ind af døren, til du går ud. Og så er der tænkt over alle detaljer – selv når du er på toilettet, er der musik i højtalerne og farver på væggene,” siger Flemming Christoffersen og tilføjer:
”Den kombination af at interagere med alle sanser hos gæsten gør, at et restaurantbesøg hos os er noget, gæsterne fortæller andre om. Jeg synes, vi så et eksempel under corona, hvor vi i de perioder, vi fik lov til at åbne, kunne se og høre på gæsterne, at de nød det. De fik to timer med frihed til at hygge sig og glemme, hvad der var ude på den anden side af døren. Min oplevelse var, at det er lige præcis dét, vi kan. Der kom konceptet virkelig til sin ret.”
Casual dining rører på sig
Udover helhedsoplevelsen har Pincho Nation – som andre voksende koncepter som Flammen og Bouillon – stort fokus på ’value for money’.
”Det er ikke så dyrt at gå på en tapasrestaurant, og vi er en casual dining-restaurant. Det er et marked, der rører på sig – vi var lidt alene de første år, men nu ser vi en række koncepter komme frem og have succes med at tilbyde restaurantoplevelser til en overkommelig pris.
Vores branche er lidt en marginalsport, og det er ofte dem, som har et holdbart koncept og noget at stå imod med, hvis der kommer lidt bølgegang, som klarer den på den lange bane,” siger Flemming Christoffersen.
Artiklen fortsætter længere nede
App indsamler data
Mange tror, at Pincho Nation kan skære ned på personalet, fordi konceptet inkluderer en obligatorisk app til bestilling. Men en god restaurantoplevelse bæres også af de mennesker, som arbejder der, fastslår chefen.
”App’en er ikke nødvendigvis bærende i konceptet, men den giver os meget data, og vi bruger mange penge på at forstå den data. Som gæst skal du downloade app’en for at kunne bestille mad, drikke og eventuelt også betale. Når du skal på Pincho Nation næste gang, booker du bordet på app’en. Det gør det også nemt for gæsten at være del af vores loyalitetsprogram, hvor der løbende samles bonuspoint, der kan veksles til tapas,” siger Flemming Christoffersen.
Hvad er jeres DNA set fra en intern vinkel?
”Det handler meget om den måde, jeg driver forretning på. I min optik handler det om mennesker. Det handler om ’people before business’ – at skabe gode rammer for personalet.
Vi gør meget for at leve op til de unges idealer, da de mennesker, vi har ansat i dag, måske ser mindre på timelønnen og mere på, om virksomheden opfører sig ordentligt. Sorterer du dit skrald ordentligt? Hvordan er stemningen? Hvilke aktiviteter skabes på arbejdspladsen? Hvordan er kulturen? En god virksomhed sørger for, at medarbejderne føler sig set og hørt. Det handler om at dyrke et meningsfuldt fællesskab.”
Related Articles
Bouillon-bagmand åbner pizzeria med fokus på kvalitet, pris og hastighed
Torben Klitbo har åbnet pizzeriaet Mio på Frederiksberg. Ligesom Bouillon skal Mio være kendt for en rigtig restaurantoplevelse til lave priser. Deli News har talt med entreprenøren om hans visioner, leverandører - og konkrete tilgang til en god forretning. Af Ebbe...
”Hypen om økologisk og bæredygtig mad er bare større end den reelle efterspørgsel”
Det er vigtigt at tilbyde klimavenlig mad – men slet ikke i de mængder, mange indkøbere tror. Sådan lyder det fra Haci Bayram, som driver 23 caféer og restauranter og nu har skiftet fokus. Især er folk blevet trætte af forarbejdede former for falsk kød. Af Ebbe...
Sådan håndterer Pincho Nation drift, leverandører – og franchisemodel
Kæden bruger mange ressourcer på kultur og taler med leverandørerne om ESG-mål. Og så kom franchisemodellen som lidt af en tilfældighed. Af Ebbe Fischer Flemming Christoffersen, CEO i Pincho Nation Denmark, fortæller, at det i virkeligheden var lidt af et tilfælde, at...