Dalle Valle og Café A sparer et tocifret millionbeløb på egen grossist

februar 21, 2025

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Foto: HB Import

Ledelsen sammenlignede større grossister og fik en masse priser. Til sidst gik de solo, og det var en kæmpesucces – ifølge direktøren. Men du skal have en vareomsætning på over 40 mio. kr. årligt, ellers dur modellen ikke, lyder det.

Af Ebbe Fischer

”Vi havde som plan B at starte egen grossistvirksomhed, og det gav klart mest hovedpine at starte op selv. Men var det så det værd? Ja, det har været en kæmpesucces – en helt vanvittig god beslutning.”

Sådan lyder det fra Haci Bayram, ejer & CEO i kæderne Dalle Valle og Café A samt HB Import.

Mere fleksible og effektive

Haci Bayram fortæller i et interview med Deli News, at man har vundet på flere parametre – udover en stor millionbesparelse.

”I dag er vi meget mere fleksible i vores indkøb og meget mere effektive. Vi kan bedre holde øje med erstatningsvarer, og vi har bedre kontrol med lagerhåndtering. I gamle dage havde vi i vores cafeer en køkkenchef, der gik og holdt øje med datovarer osv. Det behøver vi ikke mere, for det fanger vi allerede i grossistleddet, og friskheden er også bedre, når vi selv styrer leverancerne. Det har virkelig været godt på mange måder,” siger han.

Sparer stort på indkøb

Dalle Valle og Café A er landet på 20 procent besparelse på deres indkøb – et tocifret millionbeløb årligt.

”Vi sparer jo en dyr mellemmand. Når vi har vores egen grossist, kan vi f.eks. gå ud til alle kyllingeleverandørerne og lave en aftale til en superskarp pris, fordi vi har lavet den på et tidspunkt, hvor kyllingepriserne var lave. Man har større frihed til at gå ud og udnytte udsving i markedet – og de danske leverandører ved også, at de pludselig konkurrerer med hele Europa,” siger Haci Bayram og tilføjer:

”Desuden har vi taget kontrollen. Fejlleveringer fra grossister sker jo. Det havde vi problemer med tidligere, men det kan ikke rigtigt ske med egen grossist, for vi har kun de varer, vi bruger i vores egne cafeer. Og når personalet kun har egne varer at gøre med, er fejlmarginen næsten 0.”

Modellen kræver volumen

Dalle Valle og Café A er veletablerede kæder på i alt 23 restauranter, og grossistvirksomheden HB Import kom til i 2021.

”Restauranterne kører som almindelige restauranter, og så kører vi det som om de handlede hos en ekstern grossistvirksomhed,” fortæller Haci Bayram.

Han uddyber, at det ikke er for alle aktører i branchen.

”Det kræver en vis volumen, så alle skal ikke gøre det. Vi har 23 spisesteder, og man skal nok have en omsætning på ca. 40 millioner årligt på varer for at kunne lave det – og på den anden side af 100 millioner i din koncern. Jo større omsætning, jo mere sparer du.”

Har din rolle ændret sig?

“Da vi etablerede grossistvirksomheden, var jeg ikke så tilgængelig en periode. Efter ca. to år havde jeg så automatiseret grossistvirksomheden, så jeg igen kunne være der 100 procent for mine cafeer. Nu kan jeg fokusere mere på min cafedrift, som er der, jeg altid har været. Min far var også i branchen, så jeg er vokset op med det. Jeg har så også læst erhvervsøkonomi på CBS for at få businessdelen med,” siger Haci Bayram.

 

FAKTA: HB Import

HB Import har ca. 25 leverandører.

Bl.a. Rynkeby, Odense Marcipan, Danish Crown, Unilever, Merrild Kaffe, Orkla og Santa Maria.

HB Import servicerer 23 restauranter under kæderne Dalle Valle og Café A

Related Articles

Slotskoncept begejstrer

Slotskoncept begejstrer

Rabarbergaarden på Frederiksborg Slot rammer den rent med sit fokus på lokale råvarer, ifølge landsdækkende avis.   Af redaktionen/ef Når man serverer frokost på et af landets flotteste slotte - hvis ikke dét flotteste - så forpligter det. Og mens andre...

Ny pris skal hylde lokale råvarer, og branchen bakker op

Ny pris skal hylde lokale råvarer, og branchen bakker op

Bag dansk gastronomis succes står dygtige råvareproducenter, som nu får deres egen hæderspris. Årets Wiuff skal sætte fokus på dem, der skaber fundamentet for gode måltider. Af redaktionen Den nye pris er skabt af Brancheforeningen for Lokale Fødevarer i Danmark i...