marts 11, 2025

Navnkundige Reffen på Refshaleøen. Foto: Alexander Christensen.
Laver du det råt, kommer der mange. Og laver du det mere råt, kommer der flere. Sådan har manden bag Reffen, Jesper Julian Møller, udtalt til Deli News, og nu tager man endnu et skridt i den retning.
Af Ebbe Fischer
Musikelskere, humleentusiaster, containerromantikere, grønne fingre, nysgerrige sjæle – og alle andre er inviteret til sæsonåbning den 20. marts, hvor Reffen kickstarter en stor åbningsweekend.
Sådan lyder det fra Ruben Passer, direktør for Reffen.
”Reffen bliver en endnu mere vild, farverig og blomstrende oase i København. Et mødested, der stimulerer sanserne og skaber nysgerrighed. Vi er et åndehul, som alle har mulighed for at blive en del af og sætte deres præg på,” siger han i en pressemeddelelse.
100 ton beplantet jord
For at gøre stedet mere vildt går man nu ad den populære ‘biodiversitetsvej’.
Gartner Katja anlægger en fælleshave, som alle er velkomne til at dyrke, og hvor hun står klar med råd og vejledning. Over 100 tons ny jord er beplantet, og tanken er, at brumbasserne summer rundt og guldsmedene melder deres ankomst. De kalder det ‘Reffen Wild’, og målet er at styrke biodiversiteten i området med flora og fauna.
Brygmester lancerer øl
Det kommer også til at summe af aktivitet i Reffen Brewery, hvor brygmester Alex vil brygger IPA’er og hvedeøl.
I løbet af sæsonen lancerer bryggeriet over 10 forskellige øl, som kan nydes i solen på kajkanten til lækre toner fra alle verdenshjørner, som det hedder i pressemeddelelsen.
Hele sæsonen vil musikken nemlig spille på Reffen, som har brugt de mørke måneder på at sammensætte et musikprogram med både lokale talenter og internationale navne. Programmet er sammensat ud fra et fokus på musik, der ikke er begrænset af landegrænser og genrer.
Mange events
En vigtig del af businessplanen på Reffen er at lave events. Og ifølge pressemeddelelsen vil Reffen være spækket med events i alle former, farver og størrelser – og appellere til alle aldre.
Fra rulleskøjtedisco og vinylmarkeder til street art festival og en ‘summer camp’ til de yngste.
Læs mere om madmarkedet på Refshaleøen:
Related Articles
Fire skarpe til chef for Broens Street Food
Lulu Maria Fruergaard er 'head of operations' for det prominente madmarked lige over for Nyhavn. Hun svarer her på Deli News’ spørgsmål. Af Ebbe Fischer Hvordan samarbejder I med jeres leverandører? ”Vi har et tæt samarbejde med vores hovedleverandør, Royal, som...
Streetfood-sæsonen skydes i gang i København
På Den Grønlandske Handels Plads for enden af Inderhavnsbroen - lige over for Nyhavn - ligger Danmarks måske mest prominente streetfoodmarked. Af Ebbe Fischer Fra mexicanske tacos til vietnamesiske risnudelsalater - den 14. marts åbner Broens Street Food og...
Fremtidens streetfood – her er otte tendenser
Thor Andersen, partner i Mad & Kultur, peger på en række udviklinger, der ikke handler direkte om mad. Af redaktionen/ef Med et årligt samarbejde med over 160 stadeholdere og et bredt netværk – både nationalt og internationalt – har Thor Andersen opnået en unik...