marts 11, 2025

Navnkundige Reffen på Refshaleøen. Foto: Alexander Christensen.
Laver du det råt, kommer der mange. Og laver du det mere råt, kommer der flere. Sådan har manden bag Reffen, Jesper Julian Møller, udtalt til Deli News, og nu tager man endnu et skridt i den retning.
Af Ebbe Fischer
Musikelskere, humleentusiaster, containerromantikere, grønne fingre, nysgerrige sjæle – og alle andre er inviteret til sæsonåbning den 20. marts, hvor Reffen kickstarter en stor åbningsweekend.
Sådan lyder det fra Ruben Passer, direktør for Reffen.
”Reffen bliver en endnu mere vild, farverig og blomstrende oase i København. Et mødested, der stimulerer sanserne og skaber nysgerrighed. Vi er et åndehul, som alle har mulighed for at blive en del af og sætte deres præg på,” siger han i en pressemeddelelse.
100 ton beplantet jord
For at gøre stedet mere vildt går man nu ad den populære ‘biodiversitetsvej’.
Gartner Katja anlægger en fælleshave, som alle er velkomne til at dyrke, og hvor hun står klar med råd og vejledning. Over 100 tons ny jord er beplantet, og tanken er, at brumbasserne summer rundt og guldsmedene melder deres ankomst. De kalder det ‘Reffen Wild’, og målet er at styrke biodiversiteten i området med flora og fauna.
Brygmester lancerer øl
Det kommer også til at summe af aktivitet i Reffen Brewery, hvor brygmester Alex vil brygger IPA’er og hvedeøl.
I løbet af sæsonen lancerer bryggeriet over 10 forskellige øl, som kan nydes i solen på kajkanten til lækre toner fra alle verdenshjørner, som det hedder i pressemeddelelsen.
Hele sæsonen vil musikken nemlig spille på Reffen, som har brugt de mørke måneder på at sammensætte et musikprogram med både lokale talenter og internationale navne. Programmet er sammensat ud fra et fokus på musik, der ikke er begrænset af landegrænser og genrer.
Mange events
En vigtig del af businessplanen på Reffen er at lave events. Og ifølge pressemeddelelsen vil Reffen være spækket med events i alle former, farver og størrelser – og appellere til alle aldre.
Fra rulleskøjtedisco og vinylmarkeder til street art festival og en ‘summer camp’ til de yngste.
Læs mere om madmarkedet på Refshaleøen:
Related Articles
Vippa & Salt: Sjælfuld streetfood i Oslo
To streetfood-perler i Oslos havnefront kombinerer gastronomi, kultur og effektiv teknologi i unikke omgivelser. SALT og Vippa viser, hvordan madoplevelser i dag skal favne mere end bare smag. Af redaktionen / mq Midt i Oslos ikoniske havneindløb, med frit udsyn til...
Sådan driver hypede BaneGaarden forretning
Lige ved Lokomotivværkstedet, tæt på Fisketorvet i København, ligger et særligt koncept med 10 streetfoodboder og foodtrucks. Og meget andet i et stort kulturelt miks. Af Ebbe Fischer Hvad er kriterierne for jeres foodtrucks? ”Det vigtigste er, at de, der kommer,...
Sådan fungerer stort københavnsk streetfoodmarked
De er en institution i Københavns hjerte – og de gør meget ud af alkoholfri øl. Her trender det asiatiske, og det traditionelle har fået et comeback. Af Ebbe Fischer ”Vi er et madmarked, et streetfoodmarked midt i byens summen med Inderhavnsbroen fra Nyhavn til...