Madspild: Hotel Koldingfjord skaber ny sauce af spildprodukter

marts 19, 2025

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Arkivfoto

Med resterne af forskellige råvarer har Hotel Koldingfjord skabt en ny sauce med en kraftig smag.

Af redaktionen / ef

På Hotel Koldingfjord arbejder kokkene hver dag med at udvikle nye smagsoplevelser – og samtidig tænke bæredygtigt.

Og en af husets unge kokke har forfinet en grøn sauce, der udnytter køkkenets grøntsagsrester på en innovativ måde. Det skriver Horesta.

Artiklen fortsætter længere nede

Kvalitet og bæredygtighed – firstmovers baner vejen for fremtidens fødevarer

Skabt af ’affald’

Saucen reducerer Hotel Koldingfjords madspild. Og så har den tilmed en god, kraftig smag.

Den er skabt af ellers kasserede ingredienser som løgskaller, gulerodsstumper og blomkålsstokke. De kombineres med japansk kombutang for at tilføje en naturlig umami-smag.

Resultatet er en velsmagende dyb sauce, der kan bruges som bouillon, glace eller som ledsager til grøntsagsretter – og som smagsmæssigt minder om en klassisk kalve- eller oksesauce.

Smag den selv

Ikke alene er saucen altså et bæredygtigt alternativ til traditionelle fonde kogt på okse- og kalveben, den giver også nye muligheder i køkkenet.

På Optimeet Messen 2025 den 20. marts i Bella Arena, kan man selv smage den nye sauce. Her kan du kigge forbi stand 333, hvor de er klar med smagsprøver, oplyser Horesta.

 

Kanpla rejser 60 mio. kr. til at transformere kantinebranchen med fokus på affaldshåndtering og fleksibilitet

Related Articles