Danske Slow skalerer – køber African Coffee Roasters

marts 25, 2025

Jeppe Villadsen foran sin butik på Stefansgsade, Nørrebro. Foto. Ebbe Fischer

Kasper Hülsen er CCO i den danske kaffeproducent Slow. Foto: Slow

Ved at bringe African Coffee Roasters ind i Slow skalerer man en særlig kaffemodel.

Af Ebbe Fischer

African Coffee Roasters har opbygget en unik forsyningskæde, der sikrer, at mere værdi forbliver dér, hvor kaffen dyrkes, hvilket støtter landmænd og lokale økonomier. Samtidig leverer de god kaffe til partnere verden over. Og derfor har den danske producent med fokus på bæredygtighed, Slow, købt virksomheden, ifølge en pressemeddelelse.

Skalerer forretningen

Et led i skaleringen er at kombinere African Coffee Rasters’ ekspertise i forarbejdning, indkøb og global distribution med Slows regenerative kaffedyrkning og formålsdrevne forsyningskæde.

Sebastian Nielsen, direktør i Slow, forklarer:
“Det her handler ikke bare om vækst – det handler om at gentænke, hvad der er muligt for kaffe. African Coffee Roasters har bygget noget utroligt, og sammen sætter vi nye standarder for bæredygtighed, gennemsigtighed og værdiskabelse i kaffedyrkende regioner. Det her er fremtiden for kaffe, gjort rigtigt.”

Artiklen fortsætter længere nede:

Kaffepriser på himmelflugt – har ikke været dyrere i knap 50 år

Forretningsmodellen

I årtier har kaffeindustrien fulgt den samme model – rå grøn kaffe bliver transporteret tusindvis af kilometer for videre forarbejdning. Det er ineffektivt, holder det meste af værdien i forbrugermarkederne og efterlader landmænd med kun en brøkdel af den endelige pris, ifølge Slow.

Men ved at fokusere på at holde flere led i værdikæden tættere på de kaffedyrkende regioner kan man skabe arbejdspladser, forbedre økonomisk stabilitet og opbygge en gennemsigtig og mere modstandsdygtig forsyningskæde, lydere det.

Nu ønsker Slow at tage den model videre sammen med African Coffee Roasters. Fokus er på:

  • Mere værdi bliver ved kilden – Styrker lokale økonomier og sikrer en mere retfærdig fordeling af overskuddet i hele forsyningskæden.
  • Kaffe med negativt CO₂-aftryk, i stor skala – Udvider Slows regenerative indflydelse, genskaber økosystemer og forbedrer landmændenes livsvilkår.
  • En fuldt integreret forsyningskæde – Kombinerer Slows ekspertise i regenerativt landbrug med ACR’s præcision i forarbejdning og logistik, og skaber en mere gnidningsfri, gennemsigtig kaffe-rejse fra mark til kop.
  • Fuld sporbarhed, reel effekt – Sikrer, at alle partnere har adgang til verificerede bæredygtighedsdata, en stærkere brandhistorie og større tillid til deres forsyningskæde.

African Coffee Roasters fortsætter

Hvad så nu? Planen er, at African Coffee Roaster fortsætter sine aktiviteter som en del af Slow – fuldt integreret i den globale indkøbs- og bæredygtighedsstrategi. Samtidig fortsætter Slow samarbejdet med de eksisterende netværk af risteripartnere i Europa og Sydøstasien og sikrer kontinuitet i forsyningskæden.

Målet er at tilbyde enestående, formålsdreven kaffe med fuld gennemsigtighed og en stærk bæredygtighedshistorie, ifølge pressemeddelelsen.

Læs mere om kaffemarkedet:

“Kaffe handles lidt som aktier”

 

Related Articles

Voldsom prisstigning på kaffebønner får handel til at styrtdykke

Voldsom prisstigning på kaffebønner får handel til at styrtdykke

Priserne på kaffebønner er så høje, at kaffehandlere og risterier kun køber det nødvendige. De har ikke råd til større mængder og håber på et prisfald på arabicakaffe sidst på året, lyder det i branchen. Af Ebbe Fischer Prisen kan i fjerde kvartal falde med anslået 30...

Pincho Nation-boss: Gæsten skal træde ind i en anden verden

Pincho Nation-boss: Gæsten skal træde ind i en anden verden

Deli News har talt med Flemming Christoffersen, CEO i Pincho Nation Denmark, om den hastigt ekspanderende kædes forretningsmodel og fokusområder. En obligatorisk app indsamler værdifuld data, og indretningen skal skabe et helt andet univers. Af Ebbe Fischer Konceptet...